Antimilitaristes-MOC assenyala la complicitat del port de València amb el tràfic d’armes al Iemen

Compartir

El buc traficant d’armes Bahri Abha, un dels mercants de la naviliera estatal saudí Bahri, que amb molta seguretat transporta armament cap a Aràbia Saudita, arriba demà diumenge 5 de febrer al port de Sagunt i hui hem anat davant la seu de l’Autoritat Portuària de València a denunciar la seua complicitat amb el tràfic d’armes i la guerra exposant amb imatges les conseqüències al Iemen de les armes que transporten els «barcos de la muerte»: La guerra comença ací.

Des de 2018 fem seguiment d’aquests bucs traficantes de guerra fent campanya local de denúncia, i al desembre de 2019 férem una acció de protesta dins del port de Sagunt amb Acció Ecologista Agró durant l’escala també del Bahri Abha, per demanar puertos sin amas (https://youtu.be/-ktN8kH3IHI). L’Autoritat Portuària de València ha respost multant-nos amb 3000€ a les sis persones que hi participàrem.

Amb l’acció de hui donem el nostre suport també a la concentració convocada per Amnistia Internacional València també al port de València, i aplaudim el clar posicionament de l’Ajuntament de Sagunt exigint que el seu port no servisca per carregar armes o que facen escala aquests «vaixells de la mort».

I seguim fent força amb persones i entitats compromeses com ara Amnistia Internacional València, SETEM País Valencià, Centre Delàs d’Estudis i més, contra la guerra i els seus preparatius per fer fora els bucs traficantes de guerra de #Sagunt i de tots els port espanyols i internacionals: fronteres tancades per a les armes i obertes per a la gent!

Com repetim i repetim: la guerra comença ací. Seguirem assenyalant els qui col·laboren perquè #Sagunt forme part del circuit mundial que nodreix d’armes i allarga la guerra del Iemen: el Gobierno de España, el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, l’Autoritat Portuària de València i sense oblidar l’empresa transnacional consignatària dels bucs saudites a Espanya, sense la qual no hi podrien fer escala i operar: Bergé Maritima, que ja ens ha amenaçat amb denunciar-nos per dir això.