Info de la campanya d’objecció a la despesa militar a València (2023)

Compartir

JO NO PAGUE LA GUERRA: OBJECCIÓ A LA DESPESA MILITAR

PDF fulla informativa Objecció Despesa Militar 2023 València

Ni un cèntim per a l’exèrcit

QUÈ ÉS L’OBJECCIÓ AL PRESSUPOST MILITAR?

És una campanya que els grups pacifistes i antimilitaristes proposen des de 1982 i que porten a terme centenars de persones tots els anys.

És un gest de desobediència civil. No està reconeguda legalment, no hi ha cap casella a l’imprès de la renda. Nosaltres la creem i expliquem les raons. No amaguem la nostra acció.

És un gest cívic i compromès, per la pau, per un món sense guerres, sense exèrcits.

A la declaració de l’IRPF, el-la contribuent expressa el seu rebuig al sosteniment de l’exèrcit i altres cossos armats negant-se a pagar del seus impostos una fracció de diners comparable a la que va a aquestes finalitats segons els pressupostos de l’Estat, i desvia aquests diners cap a una organització que desenvolupa projectes social i ecològicament beneficiosos. D’aquesta manera reclama activament l’anul·lació del pressupost militar, i promou la participació social directa en la definició de les prioritats als pressupostos públics.

DINERS PÚBLICS: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR

Els Pressupostos de l’Estat destinen any rere any desenes de milers de milions d’euros per a finalitats estrictament militars (segons el Centre Delàs, 27.617,43 milions enguany, 75,7 milions diaris, uns 600€ per càpita). El Ministeri de Defensa no arriba a la meitat del total. La resta s’amaga a molts dels altres ministeris. Això ja suposa més del 2% del PIB espanyol. A més la despesa realment executada és sempre superior a la pressupostada (un 18% de mitjana). L’Estat espanyol es troba immers en un nou cicle de desenvolupament i compra d’armament: fragates F-110, helicòpters d’atac Chinook, submarins S-80, vehicles de combat…  La partida més gran de la despesa militar de 2023 serà per a comprar armes, amb 7.743 milions entre pagaments a indústries militars i crèdits a la I+D militar. Això suposa el 30% del total de les inversions de l’Estat.

COM DECLARAR L’OBJECCIÓ: NOMÉS HAS DE FER 4 PASSOS

1. Comença a fer la declaració normalment amb RentaWeb a les pàgines de l’Agència Tributària, fins que arribes a a l’apartat Retencions i altres pagaments a compte .

2. Enguany s’han destinat uns 580€ per habitant a finalitats militars. Com és més important expressar la nostra negativa a finançar el sistema militarista i no tant la quantitat concreta desviada, vos recomanen que trieu qualsevol quantitat per a objectar que estiga entre aquesta quantitat màxima i fins i tot 1 euro.

3. Consigneu la quantitat decidida a una casella que no utilitzes de l’apartat Retencions i altres pagaments a compte. Com l’objecció fiscal a la despesa militar no està reconeguda legalment i no hi ha cap casella dedicada, hem introduir la xifra objectada a una altra casella que no utilitzem, encara que no tinga cap relació amb l’objecció. Enguany et recomanem per exemple la casella 606.

4. Acaba normalment la declaració i envia-la. Imprimeix la carta dirigida al Ministre d’Hisenda i lliura-la (junt amb el justificant de pagament al compte del projecte que hages triat) al registre d’entrada de la teua oficina de l’Agència Tributària, o al registre de la seu electrònica de l’Agència Tributària. D’aquesta manera comuniques a Hisenda que la quantitat que has afegit a l’apartat Retencions i altres pagaments a compte no és cap errada sinó la teua acció d’objecció a la despesa militar.

MOLT IMPORTANT

Comunica’ns que has fet objecció a la despesa militar i així podrem saber quanta gent som! Amb un simple e-mail és suficient.

En acabar la declaració, ingressa la quantitat de la teua objecció a la despesa militar en el projecte alternatiu que hages triat. Demana que al concepte del rebut que et donen al banc o caixa aparega objecció a la despesa militar.

Recorda:

– Si la declaració ix A TORNAR, els passos són els mateixos. El resultat serà que Hisenda haurà de tornar-te’n més.

– Si la declaració és de QUOTA ZERO (Quota resultant de l’auto-liquidació nul·la), tot i que no pots desviar diners (perquè no pagues l’IRPF), pots fer la declaració i incloure un escrit declarant el teu rebuig a la despesa militar.

– Si utilitzes, una gestoria o la cita prèvia per fer els càlculs de la teua declaració, NO L’ENTREGUES ENCARA. Trasllada les dades a la declaració online de RentaWeb i segueix els passos anteriors.

CONTACTA’NS SI VOLS AJUDA.

L’objecció a la despesa militar és una acció de protesta i no està reconeguda legalment..Hisenda pot reclamar-nos després els diners que hem desviat.

Si reps notícies d’Hisenda podem assessorar-te. Alguns objectors valencians han recorregut contra Hisenda als tribunals i fet campanya pública per defensar la seua acció comptant amb el nostre suport.

És imprescindible que adjuntes l’escrit adreçat al Ministeri d’Hisenda enumerant els motius de la teua desobediència. En aquesta carta li comuniques que a la teua declaració has fet objecció a la despesa militar, el projecte social que has escollit com a alternativa a la despesa militar i el total dels diners desviats. Baix tens un model de carta.

DESTINS ALTERNATIUS

Pots fer arribar els diners desviats de la teua declaració a qualsevol organització de la teua confiança. Nosaltres et proposem les següents associacions i projectes. Creiem que mereixen el teu suport perquè:

– Són experiències d’auto-organització de base i independent.
– Defensen la societat i les persones davant violències reals i quotidianes.
– Promouen l’objecció a la despesa militar entre els seus participants.

Antimilitaristes-MOC València (Campanya d’Objecció Fiscal)
mocvalencia.org
ES80 3159 0009 9616 6298 0521 (Caixa Popular)

Casa de la Dona
www.casadeladona.net/
ES43 3159 0073 2726 6906 3428 (Caixa Popular)

Comissió Ciutat-Port / No a l’ampliació del port de València
linktr.ee/comissiociutatport
ES61 3159 0016 2528 0705 2820 (Caixa Popular)

Campanya CIES No
cies.no.wordpress.com
ES20 3159 0036 7922 5298 5524 (Caixa Popular)

Ràdio Malva (104.9 FM)
www.radiomalva.org
ES22 3159 0072 8927 6100 0328 (Caixa Popular)

Ràdio Klara (104.4 FM)
www.radioklara.org
ES10 1491 0001 2110 0947 5821 (Triodos Bank)

Suport activistes del Forn de Barraca
Suport davant la buro-repressió per l’acció en defensa del Forn de Barraca el 2019
twitter.com/barracaforn
Associació Cultural El Ravatxol.
ES20 3159 0005 0125 0729 5117 (Caixa Popular)

EL NOSTRE DESTÍ INTERNACIONAL RECOMANAT:

Феминистское антивоенное сопротивление — ВикипедияResistència Feminista contra la Guerra
Феминистское Антивоенное Сопротивление

Una xarxa feminista i antimilitarista russa, descentralitzada i independent, de més de 45 grups des de Kaliningrad fins a Vladivostok, i grups de suport en altres trenta països, que treballen en un entorn hostil i repressiu per fer créixer a Rússia el moviment contra la invassió d’Ucraïna, trencar el bloqueig informatiu, actuar contra la mobilització militar i donar assistència a les víctimes i refugiats ucraïnessos. “Som l’oposició a la guerra, al patriarcat, a l’autoritarisme i al militarisme. Som el futur i guanyarem”.

linktr-ee.translate.goog/fem_antiwar_resistance?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=es
teletype-in.translate.goog/@femantiwarresistance/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=es

ES69-3159-0072-8929-0259-5426 (Caixa Popular)
Concepte: resistenciafem


MODEL DE CARTA PER A LA MINISTRA D’HISENDA

Nom i Cognoms:
Adreça:
Població:

Sra. Ministra d’Hisenda María Jesús Montero Cuadrado

Amb el pagament dels impostos contribuïsc a finançar les despeses de l’Estat. Per raons de consciència i després d’una anàlisi del sentit de la despesa militar en la societat, no puc, no desitge col·laborar amb aquesta despesa, amb la preparació de les guerres. Per això, faig declaració expressa de la meua condició de persona objectora de consciència a la despesa militar. D’acord amb això, he ingressat …………. euros en el compte de ……………………………………………………., entitat o col·lectiu que intervé socialment en un camp necessari per a l’autèntic progrés de la Humanitat, la qual cosa és la base per a una autèntica defensa d’una societat en Pau. Davant la manca de reconeixement legal de l’objecció a la despesa militar, li informe he hagut de consignar la quantitat deduïda a la casella nº ……de la meua declaració d’IRPF.

Com ja he exposat dalt, aquesta part del meu impost que no tracte de defraudar sinó que desvie a un fi socialment útil, correspon a la despesa militar espanyola, per la qual cosa els pregue procedisquen a descomptar la dita quantitat de qualsevol assignació pressupostària relacionada amb fins militars i no de cap altra.

Finalment li convide a realitzar l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar, perquè desobeir les normes injustes és políticament necessari, democràticament saludable, èticament exigible i a més, com pot comprovar, està a l’abast de qualsevol de nosaltres. Perquè les Guerres són un crim contra la Humanitat, no en el nostre nom, ni amb els meus diners.

Atentament,

…………………………………………………….

CONTACTE

Antimilitaristes-MOC València
info@mocvalencia.org – @mocvalencia

Més info:
enpiedepaz.org/objecion-fiscal/
www.objecionfiscal.info
www.objecciofiscal.org