Cap símbol de guerra a l’espai públic de València

Compartir
Petició per la transformació artística de l’avió militar del parc de l’Oest.
Recollida de suports per traslladar a la regidoria de Medi Ambient la petició de que continue amb el procés iniciat amb la seua antecessora, de transformar artísticament l’avió de combat exposat al Parc de l’Oest de Valènciade símbol de guerra a símbol de pau.
Parafrasejant vagament l’Augusto Monterroso: «I després de vora 8 anys d’ajuntament del canvi, l’avió de guerra seguia allà (presidint el parc de l’Oest on juguen xiquets i xiquetes)»…
Al juny 2017 ens reunírem amb la llavors regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, per presentar-li la nostra proposta de retirar de l’espai públic o transformar artísticament aquest símbol de violència i guerra, proposta rebuda molt positivament i que va decidir acceptar.
Segons l’equip de Pilar Soriano l’avió de guerra va ser cedit pel Ministerio de Defensa a l’Ajuntament de València, que podia fer el que volguera amb ell, però retirar-lo del parc i emmagatzemar-lo era més car que transformar-lo: llavors contactàrem amb l’artista urbà Vinz Feel Free que proposà una série d’esborranys.
L’esborrany de «Flamingo» va ser acceptat amb el seu pressupost per la llavors regidora i Vinz Feel Free es va posar a la feina, però malauradament problemes tècnics amb la pintura apropiada per al fusellatge de l’avió de guerra van endarrerir el projecte fins les passades eleccions i…
… va arribar un nou responsable a Medi Ambient de l’Ajuntament de València: Sergi Campillo, que sense cap motiu ni explicació ni reunió sinò amb el més absolut SILENCI, ha aturat el treball iniciat de transformar aquest símbol de guerra i violencia a l’espai públic de la ciutat.
Portem anys demanant una reunió a Sergi Campillo perquè ens explique per què bloqueja la transformació de l’avió de guerra, per twitter, per correu, i per telèfon, i hem rebut sempre un NO o un silenci per resposta. Inclús companys del seu partit s’han reunit amb ell per preguntar-li per aquest tema i tampoc els digué cap motiu concret…
L’any passat es va perdre una oportunitat única de fer coincidir la remodelació del parc de l’Oest amb «pegar-li la volta» a l’avió de guerra. Però lluny d’això, Sergi Campillo va a arribar al punt de posar en valor l’avió de guerra com a record de la procedència militar dels terrenys.
Com acabarà esta peli probèl·lica de mal govern, Sergi Campillo, Joan Ribó, Maite Ibáñez, Ajuntament de València?
Què explica aquesta obstinació en mantindre a tot preu a l’espai públic una màquina de guerra com l’avió del parc de l’Oest? Potser influències indegudes pro-militars de la zona sobre el regidor?
Què en penseu vosaltres, persones, entitats i organitzacions socials, solidàries i compromeses contra la guerra? Si hi esteu d’acord, podeu compartir i signar aquesta declaració adreçada al regidor Sergi Campillo i i l’Ajuntament de València: https://tinyurl.com/parcxlapau